Naar boven
Klantbeoordeling
8,8
  • Voordelige prijzen
  • Gratis advies op maat
  • Uitsluitend A-merken
  • Eenvoudig geregeld

Welke cv-ketel kiezen?

Welke cv-ketel kiezenHr-ketels gaan 12 à 15 jaar mee, dus het is verstandig om je goed te laten adviseren alvorens je tot aanschaf overgaat. Bij het kiezen van de juiste cv-ketel kan je op de volgende specificaties letten:
  • Warmwater behoefte
  • Verwarmingscapaciteit
  • Onderhoud
  • Energiezuinigheid
  • Aanschafkosten
Hieronder de uitleg per onderdeel hoe het precies zit.

Warmwater behoefte

Bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel moet je rekening houden met de warmwater behoefte van jouw huishouden. De temperatuur en druk uit de kraan moet goed zijn. Ook moet je nagaan hoeveel liter warm water per minuut de ketel kan leveren. Daarnaast is het verstandig rekening houden met de snelheid dat er warm water uit de kraan komt na het opendraaien van de warmwaterkraan. Tenslotte is het belangrijk om je af te vragen of je op meerdere plekken tegelijkertijd warm water wilt gebruiken. Bij een cv-ketel wordt de warm water behoefte uitgedrukt in CW-klasse. De CW-waarden zijn vastgesteld door Stichting Gaskeur.

Cv-ketel kiezen

Verwarming

Verwarming biedt comfort in koude dagen. Het vermogen van een cv-ketel is daarom van belang. Je wilt voldoende vermogen hebben om te verwarmen, maar een ketel met overcapaciteit voor jouw woning is weer niet energiezuinig. Je moet dus nadenken wat de beste cv-ketel is voor jouw huishouden. Het vermogen van een cv-ketel wordt uitgedrukt in kiloWatt (kW). Dit vermogen wordt bepaald door bijvoorbeeld de grootte van je huis, hoe goed je woning geïsoleerd is en wat voor type het is. Zie hieronder een indicatie welke kW waarde voor jouw situatie geschikt is:
Cv-ketel kiezen

Cv-ketel onderhoud kiezen

Een cv-ketel is een apparaat waar gas, elektriciteit en water samenkomt. Voor een veilige werking moet de cv-ketel daarom elke twee jaar onderhouden worden, ongeacht het merk of type ketel. Zo voorkom je storingen, werkt de ketel zuiniger en verleng je de levensduur van het toestel. Bij het kiezen van een nieuwe cv-ketel is het daarom raadzaam om gelijk een onderhoudscontract af te sluiten. Hierdoor betaal je een lagere prijs voor de cv-ketel én ben je gegarandeerd van een goed werkend toestel.

Energiezuinigheid

De cv-ketels in ons assortiment zijn van de A-merken AWB, Intergas, ATAG en Remeha. Zij hebben allemaal een Energielabel A voor warm water en verwarming. Zo ben je ervan verzekerd dat je altijd een energiezuinige ketel koopt en niet teveel gas verbruikt. Dat zie je terug op je energienota. Daarnaast spaar je het milieu door niet onnodig veel energie te verbruiken.


Alle cv-ketels bekijken